301 Yönlendirme :

Sitenizi yeni bir yere taşıdığınızda geçişi mümkün olduğunca basit ve zararsız şekilde atlatmak için kullanılmaktadır. Bir domainden başka bir domaine geçiş yaparken veya bir alt sayfanın adresini kalıcı olarak değiştirmek gerektiği zamanlarda kullanılan yönlendirmelerden bir tanesi 301 Yönlendirmedir. Temel prensibi kesin olarak taşınmayı içermesidir. Bu yöntem Google’a göre kullanıcıların ve arama motorlarının doğru sayfaya gitmesini sağlamak için en iyi yöntemdir.

Önemli: URL ler SEF (Search Engine Friendly - Arama Motoru Dostu) olmalıdır. Kobimaster yapısındaki URL ler incelendiğinde hem ürünler hem de kategoriler için isimlerinin kullanıldığı SEF URL ler olduklarını görebilirsiniz. Bu sebeple  sef uyumsuz "Eski URL" lerinizi "Yeni URL" lerine 301 yönlendirmesi yapılmasını öneriyoruz.

Yönlendirme nasıl yapılır?

Eski ve yeni linkleri, domain adınızı girmeden yazınız.

Yeni ekle dedikten sonra sayfanın en üstünde eklenen kaydı görebilirsiniz.

Listeleme Yöntemleri :

1 numaralı alandan ilk seçim kriterinizi belirleyebilirsiniz.

  • Tümü: 404 ve Manuel tüm sayfaların listelenmesini sağlar. 
  • 404 :  404 hatası alınan sayfaların listelenmesini sağlar. Kırık linklerin (broken link) yönlendiği sayfalardır. Bu sayfalar var olmadığı için hemen çıkma oranını (bounce rate) yükseltir ve sitenin Google nezlindeki kalitesini düşürür. PageRank değerini olumsuz etkiler.
Örnek bir 404 sayfası listelenmesi aşağıdaki gibidir. Sitenizden kaldırdığınız bir ürün, kategori veya içerik linklinizin yönlendiği 404 karşılama sayfası sitenizde hali hazırda bulunmaktadır. 

Bir 404 linki olan bir sayfaya tıklandığında aşağıdaki gibi bir sayfaya erişilir. Sayfanın tasarımını Portal Mesajlarından düzenleyebilirsiniz.

  • Manuel: Elle değiştiridiğiniz url leri listeler. Aşağıdaki örnekte eski url si "331-kruvaze-kusakli-elbise" olan ürün, yeni url sine "kruvaze-kusakli-elbise" yönlendirilmiş ve artık bu url den açılmaktadır.   

2. numaralı seçim alanından da artı kritelerinizi seçerek kayıtları listeletebilirsiniz.

  • All: Tüm kayıtları listeler.
  • Req0-1: İstek sayısı 0 olan kayıtları listeler. 
  • Req1-10: İstek sayısı 1-10 arası olan kayıtları listeler. 
  • Req10-50: İstek sayısı 10-50 arası olan kayıtları listeler. 
  • Req50-10000: İstek sayısı 50-10000 arası olan kayıtları listeler. 

Aşağıda 10-50 arası tıklanmış 404 sayfalarını görebilirsiniz.

Toplu Kayıt İşlemleri :

Kayıtların Tümünü ya da Seçili Formu excelle dışarı alabilirsiniz.

Yönlendirme işlemlerini toplu olarak excelle yapabilirsiniz. Ekle ve Güncelle seçenekleriyle yeni kayıtlar ekleyebilir ya da var olan kayıtlarda güncelleme yapabilirsiniz. Bu konuda destek personelinden yardım alınız. 

Silmek istenilen yönlendirme  btonuyla silinebilir.



foo